1 nagy fej hagyma
1 közepes zeller
2 sárgarépa
8 dl zöldség alaplé
2 dl édes fehér bor
4 kk. tejszínes torma
1 kis pohár tejföl
1 babérlevél
1 kk. koriandermag
1 kk. szegfűbors
1 kk. bors
pár szem boróka
vaj a zöldségek pirításához
fél kk. bors durvára törve a zöldségekhez
fél kk. szegfűbors durvára törve a zöldségekhez
A zellert és a répát hasábburgonya vastagságú és kb. 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk. A zöldségeket a bor és az alaplé keverékben, a filterbe csomagolt fűszerek társaságában 20 percig főzzük. Eltávolítjuk a fűszereket, a zeller és a répa felét kiszedjük. A leveshez adjuk a tejfölt és a tormát, majd merülőmixerrel egyenletesre dolgozzuk. A kiszedett zöldségeket megfűszerezve egy kis vajon megpirítjuk, tálalás előtt így tesszük a levesbe. Jó étvágyat!
Tormás tejfölleves
2012.03.21. 12:53 | Gourmilla | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gourmilla.blog.hu/api/trackback/id/tr254330487
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
