HTML

Forró paradicsomos öntet

2011.08.25. 22:17 | Gourmilla | Szólj hozzá!

 Tészta forró paradicsomos öntettel


Ezt az ínycsiklandó öntetet régebben friss salátára szoktam borítani, de leteszteltük tésztán, és bevált. Az olaj melegítése előtt érdemes előkészíteni minden alapanyagot, és mert nagyon gyorsan készen is van.

 

Hozzávalók

  • 4 ek. olívaolaj
  • 4 szem koktél paradicsom (vagy nagyobb fajtából 2 közepes méretű) meghámozva, felaprítva
  • 1 marék bazsalikomlevél közepesre aprítva
  • fél citrom leve
  • fél csapok kiskanálnyi bors
  • (1 kk. parmezán – opcionális)

 

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, beledobjuk a többi hozzávalót, fél percig melegítjük, és már mehet is a tésztára vagy salátára. (Egy kis pácolt koktél paradicsommal pedig feltuningolhatjuk még a tésztát). 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmilla.blog.hu/api/trackback/id/tr23180722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: paradicsom
süti beállítások módosítása