HTML

Laktató shiitake leves

2012.03.21. 12:35 | Gourmilla | Szólj hozzá!

Shiitake leves

100 g friss shiitake felaprítva (vagy 8-10 fej szárított gombafej*)
150 g vékony csíkokra vágott csirkemell
75 g üvegtészta (cérna)
500 ml csirkehúsleves
700 ml víz
5 g szárított galanga
2 kk. thai citromfű
2 kaffercitrom levél
1 kk. édes bazsalikom
3 ek. halszósz
2 ek. osztrigaszósz
2 el lime lé
csípős csili ízlés szerint

A leves és a víz egyvelegéhez hozzáadjuk a hal- és osztigaszószt, és fél órán át főzzük benne a filterbe töltött galangát, citromfüvet, kaffercitrom levelet és az édes bazsalikomot. Hozzáadjuk a csirkét, a gombát, további negyed órán keresztül főzzük, végül beledobjuk az üvegtésztát, aminek egy-két perc is elég, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt a filtert eltávolítjuk, és a levesbe keverjük a lime levet. Jó étvágyat!

*Ha szárított shiitake gombával dolgozunk, a leforrázzuk, majd mikor a gomba megpuhult, felaprítjuk, az áztatóvizet pedig a leveshez felhasználjuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmilla.blog.hu/api/trackback/id/tr774330456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: shiitake
süti beállítások módosítása