HTML

Savanyúság koktél paradicsomból

2011.08.25. 21:37 | Gourmilla | Szólj hozzá!

Savanyúság koktél paradicsomból

Ezzel a finomsággal eltehetünk télre egy keveset a virító nyárból, meg persze a szezonális friss salátánkhoz is dobhatunk belőle. Egy évig garantáltan megőrzi a minőségét, és akkor már úgyis készülhet az utánpótlás.

 

Hozzávalók:

  • zamatos koktél paradicsom
  • víz és fehér borecet keveréke (1 literhez 16 kanál; 1 kg paradicsomhoz kb. 1 liter szükséges)

fűszerek:

  • friss rozmaring (üvegenként 1 ág)
  • friss kakukkfű (üvegenként 2 pici ág)
  • fokhagyma (3 dl-es üvegenként 1 dundi gerezdet számolva)
  • őrölt bors (1 üveghez egy csipet)
  • koriander (1 üveghez egy csipet)
  • mustármag (1 üveghez fél kiskanál)
  • só és cukor közel azonos arányban

 

Elkészítés:

  1. Az ecetet, a vizet a borssal, sóval és fokhagymával fel tesszük forrni 20-30 percet.
  2. Amíg a keverék fortyog, megmossuk a paradicsomot, és a friss fűszerágakat.
  3. Feltöltjük a sterilizált üvegeket, mellé tesszük az ágakat, hozzá porciózzuk a koriandert és a mustármagot.
  4. Hozzáöntjük a vizes keveréket ügyelve rá, hogy mindent ellepjen és minden adagba jusson fokhagyma.
  5. Egy fazékba állítjuk az üvegeket, és felengedjük vízzel úgy, hogy legalább két ujjnyi víz ellepje, és tűzre tesszük. Újra forrástól számítva 40 percig főzzük, aztán lefedve hagyjuk kihűlni, és kész!
  6. Kevésbé járatos konyhatündéreknek: a vízkövet ecetes szivaccsal áttöröljük, leöblítjük ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmilla.blog.hu/api/trackback/id/tr833180636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: paradicsom
süti beállítások módosítása