HTML

Medvehagyma szósz tésztán, tonhallal

2012.04.05. 17:51 | Gourmilla | Szólj hozzá!

Medvehagyma szósz tésztán tonhallal 

  • Az esti hal sütésből visszamaradt némi boros szaft, amit kár lett volna kiönteni, így ma felhasználtam az ebédhez. Olajjal, vajjal együtt szűk 2 decit tett ki. Ehhez hozzáadtam még
  • egy kis fazéknyi durvára vágott medvehagymát
  • egy csipet sót
  • egy kk. méz
  • bors

egy púpozott kk. liszt (ez módosulhat a maradék szaft és a hagyma mennyiségétől függően).

 

Ennél a szósznál még a bolognai is bonyolultabb, a reggeli készülődés közben is gyorsan elkészíthető, hogy ebédre magunkkal vihessük.

 

A szaft maradékával feltesszük a medvehagymát. Néha keverünk rajta egyet, de szépen el van az magában a blúz (keverés) és a nadrág kivasalása közben. Mikor összeesett az összes levél összeturmixoljuk, ízesítjük, és mehet vissza a tűzre. A lisztet rászitáljuk, és csendesen hagyjuk bugyogni. Mire kész a napi toalett, a liszt szépen alámerül, a szószhoz keverjük és még 5-10 perc múlva kész. A közben kifőtt spagettire kanalazzuk, citrommal meglocsolt, egyszerű, konzerves tonhallal megtetézzük, és fogyasztásra kész.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmilla.blog.hu/api/trackback/id/tr204365954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása