- Az esti hal sütésből visszamaradt némi boros szaft, amit kár lett volna kiönteni, így ma felhasználtam az ebédhez. Olajjal, vajjal együtt szűk 2 decit tett ki. Ehhez hozzáadtam még
- egy kis fazéknyi durvára vágott medvehagymát
- egy csipet sót
- egy kk. méz
- bors
egy púpozott kk. liszt (ez módosulhat a maradék szaft és a hagyma mennyiségétől függően).
Ennél a szósznál még a bolognai is bonyolultabb, a reggeli készülődés közben is gyorsan elkészíthető, hogy ebédre magunkkal vihessük.
A szaft maradékával feltesszük a medvehagymát. Néha keverünk rajta egyet, de szépen el van az magában a blúz (keverés) és a nadrág kivasalása közben. Mikor összeesett az összes levél összeturmixoljuk, ízesítjük, és mehet vissza a tűzre. A lisztet rászitáljuk, és csendesen hagyjuk bugyogni. Mire kész a napi toalett, a liszt szépen alámerül, a szószhoz keverjük és még 5-10 perc múlva kész. A közben kifőtt spagettire kanalazzuk, citrommal meglocsolt, egyszerű, konzerves tonhallal megtetézzük, és fogyasztásra kész.
Jó étvágyat!